adidas suisse adidas superstar adidas yeezy adidas yeezy adidas nmd r1 adidas nmd cheap adidas superstar adidas nmd r1 adidas superstar femme adidas nmd adidas yeezy boost 350 adidas superstar nz adidas superstar cheap adidas ultra boost adidas superstar adidas ultra boost
michael kors portemonnaie nike roshe run louboutin sneaker nike air presto nike sb stefan janoski max hollister berlin oakley schweiz ray ban outlet ralph lauren pullover nike presto nike air force nike air max 2016 nike air huarache damen pandora schweiz ralph lauren schweiz nike air max thea beige oakley brillen lacoste polo pandora schmuck polo ralph lauren pullover ray ban clubmaster nike roshe nike store

Avondintocht 2018

Home Avondintocht 2018

Op zaterdag 17 november 2018 wordt in het middeleeuwse Vestingstadje Elburg voor het tiende jaar op rij, in het licht van de avondschemering Sinterklaas verwelkomd. Om 17.30 uur begint het programma in afwachting van de stoomboot met aan boord Sinterklaas. Rond 18.15 uur meert de sfeervol verlichte stoomboot, met aan boord ruim 200 prachtige (zwarte) pieten, aan in de haven van het sprookjesachtige Elburg.

Voor dat het zover is, beleven de kinderen een uitbundig sinterklaasfeest aan de Havenkade. Als de stoomboot is aangemeerd, wordt het Spaanse gezelschap ontvangen door de nieuwe burgemeester van Elburg. Vervolgens maakt Sinterklaas een rondtoer op zijn trouwe schimmel Amerigo door de middeleeuwse straatjes van Elburg Vesting. In deze optocht lopen ook paarden van het trompetterkorps mee, een pietenband, de muziekvereniging ‘Concordia’ en de Hellebaardiers van weleer. Van de daken en de nostalgische Vischpoort dalen abseilpieten af. Op de Vischmarkt staat een podium waar Sint en het publiek getrakteerd worden met optredens en ander vermaak.

Rond 20.15 uur vertrekt sint op zijn trouwe schimmel de duisternis in. Het publiek kan dan nog nagenieten van optredens en de vele kraampjes met warme chocomel, speculaas brokken en andere lekkernijen.

Klik op de poster voor een vergroting

Programma

Aanvang programma

Het programma aan de haven begint om 17.30 uur.

Aankomst Stoomboot

De stoomboot komt aan rond 18.15 uur, waarna de Sint per paard een rondrit door de stad maakt.

Einde programma

Rond 20.15 uur, na het feest op de Vischmarkt, vertrekt de Sint met zijn gevolg.