adidas suisse adidas superstar adidas yeezy adidas yeezy adidas nmd r1 adidas nmd cheap adidas superstar adidas nmd r1 adidas superstar femme adidas nmd adidas yeezy boost 350 adidas superstar nz adidas superstar cheap adidas ultra boost adidas superstar adidas ultra boost
michael kors portemonnaie nike roshe run louboutin sneaker nike air presto nike sb stefan janoski max hollister berlin oakley schweiz ray ban outlet ralph lauren pullover nike presto nike air force nike air max 2016 nike air huarache damen pandora schweiz ralph lauren schweiz nike air max thea beige oakley brillen lacoste polo pandora schmuck polo ralph lauren pullover ray ban clubmaster nike roshe nike store

Sinterklaas Intocht Elburg afgelast

Home Sinterklaas Intocht Elburg afgelast
26 okt 2021

Elburg – Opnieuw gaat er een streep door de avondintocht van Sinterklaas in Elburg. Door de toenemende besmettingen en bijbehorende maatregelen vindt de organisatie het niet verantwoord en haalbaar om het evenement door te laten gaan.

De Elburger Sinterklaasintocht staat bekend als een van de grootste intochten van Nederland. Jaarlijks komt de Sint met zo’n tweehonderd pieten naar de kleine hanzestad. Duizenden toeschouwers langs de havenkade en in de binnenstad begroeten de goedheiligman. Maar voor het tweede jaar op rij gaat er een streep door het evenement.

“De gemeente Elburg, politie, brandweer en alle andere veiligheidsdiensten hebben ontzettend hun best gedaan om de intocht toch door te kunnen laten gaan”, zegt de organisatie. Door de toenemende besmettingscijfers zou de organisatie gedwongen worden om twee weken voor de intocht te veranderen van een doorstroom-evenement naar een gewoon evenement.

“Dit zou betekenen dat we een verkort programma aan de haven zouden hebben, geen programma en podium in de binnenstad, alle bezoekers zouden een toegangskaartje moeten aanvragen en een QR-code laten zien.” Dit alles is niet meer te realiseren in zo’n korte tijd, de intocht is namelijk al over twee weken. “Daarnaast staat de gezondheid en veiligheid van de bezoekers voor de organisatie voorop.”

De organisatie wil via deze weg alle sponsoren, vrijwilligers en veiligheidsdiensten bedanken voor hun inzet voor dit jaar. “We hebben als organisatie ons best gedaan en alles op alles gezet om het kinderfeest door te laten gaan, helaas kan dit nu alsnog niet. Dat is ontzettend zuur voor ons allemaal, maar in het bijzonder voor de kinderen van Elburg!”, concludeert de organisatie.

De fans van het sinterklaasfeest hoeven niet te vrezen dat de Sint helemaal niet naar Elburg komt. “De goedheiligman vindt altijd een manier om de kinderen in Elburg te bereiken.” Een fysieke, grootse intocht in de stad zit er alleen dit jaar niet in. Volgend jaar hopelijk wel weer: Dan meert hij aan op zaterdag 12 november 2022

Categorie: Nieuws, Pers